Kubuntu 15.10 получава Plasma 5.5 и KDE Frameworks 5.18.0

0
46
Kubuntu 15.10 получава Plasma 5.5 и KDE Frameworks 5.18.0


От екипа на Kubuntu днес анонсираха, че последната версия 15.10 ще получи Plasma 5.5 и KDE Frameworks 5.18.0 като бекпорт.

Едно от преимуществата да се изполва Kubuntu е това, че новите версии на някои приложения се предлагат за вече стартирани дистра като бекпортове. Екипът на Kubuntu прави това от дълго време и потребителите на тази операционна система могат да се радват на свежо дистро, с актуални версии на пакетите.

Ubuntu и неговите деривати не правят големи ъпдейти за версии, които вече са били стартирани и се концентрират главно над ъпдейти при пакетите. От Kubuntu обаче, въпреки че са дериват на Ubuntu, правят нещата по малко по-различен начин. Това означава повече работа за разработчиците, особено като се има предвид, че на версия 15.10 му остават само още девет месеца живот, след като излезе през месец октомври, миналата година.

Разработчиците на Kubuntu обясняват, че пакетите Plasma 5.5.3 и KDE Frameworks 5.18.0 са налични за Kubuntu 15.10 и могат да бъдат взети от репозиторията Kubuntu Backports. Бъговете, които касаят пакетите могат да се репортват към kubuntu-ppa в Launchpad, а бъгове в самия софтуер към KDE.

А ето как могат да бъдат инсталирани пакетите. Просто отворете терминал и изпълнете:

sudo add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/backportssudo apt-get updatesudo apt-get dist-upgrade

Потребителите, които искат да направят това чрез графична среда и без команди, могат да добавят репозиторията по графичен път, чрез софтуерния център.

Ако преди това сте добавили Kubuntu Backports репозиторията пакетите ще се инсталират автоматично и няма нужда да правите, каквото и да било.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт тихомълком интегрираха анти-чийт система в Windows 10