Кумулативният ъпдейт KB4103721 за Windows 10 April 2018 Update предизвиква сериозни проблеми. KB4103727 пък не може да бъде инсталиран

0
44
Windows 10 bugs

С днешния Patch Tuesday идва и първият кумулативен ъпдейт KB4103721 за Windows 10 April 2018 Update, но изглежда, че традицията продължава и той предизвиква сериозни проблеми, вместо да поправя такива. Потребители от форумите на Майкрософт и на Reddit, се оплакват, че след инсталирането на KB4103721 компютрите им стават неизползваеми, не могат да ги стартират и получават черен екран.

Засега причината за неприятностите не е ясна, а от Майкрософт все още не са признали за проблема официално като на KB страницата е указано, че те не знаят за никакви проблеми, предизвикани от KB4103721. Към момента единственият начин е потребителите да върнат към стара точка за възстановяване, ако имат такава или цялостното премахване на ъпдейта през Safe Mode.

Премахване през Safe Mode може да бъде осъществено по следния начин – използвайте Startup Repair екрана или създаден предварително recovery drive, ако разполагате с такъв, отидете на Troubleshoot->Advanced options->Startup и следвайте инструкциите. веднъж щом сте в Safe Mode отидете до Settings->Update & Security->Windows Update->View update history->Uninstall updates и изберете KB4103721, за да бъде премахнат. След като процесът приключи, би трябвало да можете да стартирате безпроблемно в нормален режим.

В същото време и друг кумулативен ъпдейт причинява неприятности на потребителите и това е KB4103727. Това е кумулативен ъпдейт, който е насочен към машините, използващи Fall Creators Update (version 1709), но изглежда, че някои потребители имат проблеми с инсталирането му. Засега броят на засегнатите потребители не е голям като към момента на писането на материала те са 18, но имайки предвид, че ъпдейтът е изключително нов, тази бройка може да се увеличи драстично.

Прочетете още:  Windows 10 Creators Update ще излезе първо за PC

В същото време от Майкрософт отново не знаят за проблеми от подобно естество относно KB4103727. Те имат един признат бъг по отношение на този ъпдейт, но тай засяга неправилен превод на опрезелена част от scheduled jobs с пуснат Device Guard, ако не се използва английски език.

0/5 (0 Reviews)