Кумулативният ъпдейт за Windows 10 KB3194798 предизвиква интересен бъг

0
47
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Кумулативният ъпдейт за Windows 10 KB3194798 предизвиква интересен бъг, а освен това продължават и проблемите с инсталирането му при някои потребители.

Кумулативният ъпдейт за Windows 10 KB3194798, който беше спуснат преди няколко дни, предизвиква един много интересен бъг – Disk Cleanup съобщава за размер на диска от 3.99 TB, независимо от неговата актуална големина.

„Инструментът Disk Cleanup показва, че пространството, което може да се изчисти от Windows Update е 3.99 TB, да, терабайти! Това, което е шокиращо обаче е, че в лаптопа ми има само един 250 GB SSD диск, в десктоп машината ми има 256 GB SSD като основен диск и 2TB втори HDD диск, а третият ми компютър има 500 GB SSD за основен диск и 2TB втори HDD диск“, обяснява потребител във форума на Майкрософт.

В повечето случаи Disk Cleanup си работи коректно, въпреки че някои потребители се оплакват от твърде бавната му работа. Всъщност процесът по изчистване става по-бавен след инсталирането на кумулативния ъпдейт KB3194798, но като изключим по-бавната работа и некоректно показаното пространство, всичко друго работи нормално.

Засега от Майкрософт не са потвърдили бъга и няма решение за него, като е твърде малко вероятно от компанията да издадат бързо поправка за този проблем, защото той не нанася никакви вреди.

В същото време Майкрософт трябва да обърнат сериозно внимание на проблемите при инсталиране на KB3194798, защото множество потребители се оплакват, че не могат да го инсталират на компютрите си, без да има значение дали го свалят ръчно или използват автоматичния метод през Windows Update.

Това не е нещо ново, напоследък всички кумулативни ъпдейти за Windows 10 носят множество проблеми и бъгове със себе си. Ъпдейтът от миналата седмица бъде инсталиран от множество потребители, като след това от Майкрософт издадоха официална кръпка за този проблем, но въпреки това при някои потребители проблемът продължава.

Прочетете още:  Излезе Mesa 18.2.2. AMD RADV Vulkan драйвърът получава важни поправки за GTA V

Единственото, което остава на потребителите е да се надяват на бърза и работеща поправка, която да бъде спусната от компанията и техните проблеми да бъдат решени в разумен срок.

0/5 (0 Reviews)