Купуването на iPhone 11 няма да е лесно заради коронавируса

0
36
Apple

Ще има затруднения при закупуването на iPhone 11 заради коронавируса.

Производството на големи компании като Tesla, Apple и някои други изпитва затруднения заради коронавируса. От Apple вече обявиха, че глобалните продажби ще бъдат спрени докато производствените мощности не се върнат на своите нормални нива.

Заводите, които са свързани с производството на iPhone 11 също заявиха, че ще отнеме време, за да се върнат производствените им линии към нормалния ритъм, а от Apple заявиха, че здравето на работниците е от първостепенна важност и ги призова да работят възможно най-безопасно.

Тези заводи се опитват с всички сили да възстановят производствените мощности, но въпреки това някои от официалните магазини на Apple вече намалиха работното си време, а също така и понижиха складовите си наличности. Изникват и проблеми пред продажбите на дребно, като всичко това ще окаже влияние върху новия iPhone 11.

От Apple заявяват в съобщение за пресата, че понижават прогнозите си за първото тримесечие на тази година поради недостиг на бройки на iPhone 11, съобщават от Engadget. За причина е посочено все продължаващото разпространение на коронавируса, който взема все повече жертви и затруднява нормалната работа на икономиката на Китай.

В същото време заради коронавируса на Tesla им се наложи да затворят своя завод в Шанхай, а много компании като Facebook и Google забраниха на служителите си да пътуват към Китай. Въпреки това изглежда, че от Apple са най-засегнати от разпространението на коронавируса и засега те не актуализират своите прогнози за първото тримесечие, което автоматично означава, че няма да обявят и приходите си за този месец.

Прочетете още:  Лоялността към iPhone спада. Потребителите на Apple минават на Android
5/5 (1 Review)