Lenovo: Не всеки иска Windows 10

0
35


От Lenovo алармират, че не всички потребители искат Windows 10 и отбелязват нуждата от удължена поддръжка за Skylake процесорите при Windows 7.

Дори някои от клиентите на Lenovo са ги помолили да се свържат с Microsoft и да ги убедят да се откажат от плановете си да прекратят поддръжката на Skylake процесорите при Windows 7 пред юли 2017-та година.

Причината е, че не всички потребители искат да преминат към Windows 10 и купувайки си устройства със Skylake процесори те се надяват да могат да използват Windows 7 и 8.1 и след обявената крайна дата, като в същото време да получават и ъпдейти.

Adrienne Mueller, продуктов мениджър в Lenovo, обяснява, че има потребители, които не мислят да мигрират към Windows 10 и затова молят Lenovo да се свърже с Microsoft и да договорят нова дата за прекратяването на поддръжката за Skylake при Windows 8.1/10, която да е в по-далечно бъдеще от сегашната.

Естествено, всички просто си мислят, че от Microsoft правят поредния опит да накарат потребителите да преминат към новата им операционна система, а очакванията на клиентите на Lenovo са, че от компанията могат да се свържат с Microsoft и да ги убедят, че клиентите не са готови за миграция. Всъщност от Lenovo наистина са се опитали да направят това, но от Microsoft не са изявили желание за работа в тази посока, посочва Mueller в [url=http://www.channelnomics.com/channelnom … -migration“ target=“_blank]Channelnomics[/url].

На всекиго е ясно, че от Microsoft искат да накарат всеки да премине на Windows 10, но докато за едни това е нормално, то за други, които не искат да мигрират не е. В същото време поддръжката за процесорите Haswell и Broadwell ще е до 2020-та година, но от Lenovo съобщават, че наличностите намаляват.

Прочетете още:  Canonical навлизат при облачния Android гейминг с Anbox Cloud

„Това наистина е важно, защото по традиция от Microsoft поддържат продуктите си с години, а това решение за Skylake е с много по-кратък период, особено като се има предвид, че повечето от нашите клиенти все още използват Windows 7. Те нямат намерение да преминават към Windows 10“, казват от Lenovo.

Главната цел на подобно решение от страна на Microsoft е обявената бройка от 1 млрд. машини с инсталиран Windows 10 през 2017-та година и е малко вероятно софтуерният гигант да се откаже от плановете си. По-вероятното е те да предприемат всякакви действия, с които до юни 2017 да накарат всички да преминат към Windows 10, без право на избор.

0/5 (0 Reviews)