Lenovo ще инсталира на устройствата си софтуер на Майкрософт

0
39
Lenovo ще инсталира на устройствата си софтуер на Майкрософт


Като част от лицензионна сделка с Майкрософт, от Lenovo ще продават свои Андроид устройства с инсталирани предварително техни програми.

Предварително инсталираните програми за избрани устройства ще бъдат Skype, OneDrive и Microsoft Office.

Това не е нова практика и като част от сделката с Майкрософт, от Lenovo ще инсталират гореспоменатите програми на определени Андроид устройства, като част от разширение на патентно съгласие между Майкрософт, Lenovo и Motorola бранда на Lenovo.

Засега не е ясно кои модели ще идват с предварително инсталиран софтуер на Майкрософт, но от Lenovo са заявили, че очакват да пуснат милиони от тези устройства към потребителите през следващите няколко години.

„В Майкрософт сме развълнувани от това, че наши приложения ще бъдат инсталирани на устройства на Lenovo. Съюзът между приложенията на Майкрософт и Андроид базираните устройства ще даде на потребителите из цял свят повече възможности, по-голяма свързаност и ще ги направи по-продуктивни“, казва Nick Parker, корпоративен президент в OEM Division към Майкрософт.

По-рано тази година, през февруари, от Майкрософт сключиха подобни сделки със 74 производителя на Андроид устройства, сред които ASUS, Dell, Samsung и Acer.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux получава поддръжка за още повече таблети за рисуване
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments