Lenovo все пак ще правят Windows телефон

0
39
Lenovo все пак ще правят Windows телефон


От Майкрософт използват всеки удобен случай, за да покажат своите ангажименти и планове относно мобилната си стратегия, призовавайки различни фирми да инвестират в нея.

Въпреки това, до момента броят на подобни фирми е много малък и устройствата с Windows 10 Mobile не се радват на особен интерес.

В същото време много фирми критикуват цялостната политика на Майкрософт относно мобилния сегмент, обяснявайки, че дори и самите Майкрософт не вярват в мобилната си платформа.

Едни от тях бяха Lenovo. Сега обаче, въпреки категоричната им позиция, че няма да правят Windows телефони, която беше обявена преди малко повече от месец, те, все пак, изглежда са готови да инвестират в подобно начинание.

Не само това, компанията изглежда, че е готова вече с устройство, което ще бъде с Windows 10 Mobile. Шеф на компанията потвърди, че телефонът SoftBank 503LV ще бъде анонсиран този месец.

SoftBank 503LV е телефон от среден клас с Windows, който е с 5-инчов LCD дисплей, с резолюция от 1280×720 пиксела, с процесор Qualcomm 617 с честота от 1.5 GHz. Оперативната памет е 3GB RAM, а вътрешното вградено пространство 32GB. Вътрешното пространство може да бъде разширено допълнително с microSD карта до 128GB.

Камерата на гърба на телефона е 8-мегапикселова, а предната камера за селфита и видео разговори е 5-мегапикселова. Батерията е с капацитет от 2250 mAh и обещава поне един ден автономна работа.

Засега цената на Windows телефона SoftBank 503LV не е известна, но се очаква от Lenovo да публикуват пълни детайли по-късно този месец, когато устройството официално ще излезе в продажба.

Прочетете още:  Изтекъл билд показва Windows 10 Cloud Restore опция

Преди се смяташе, че плановете на Lenovo са да пуснат устройството само на японския пазар, но сега изглежда, че ще се появи и в други държави.

0/5 (0 Reviews)