Lexar обявиха първата в света 1TB SDXC карта памет

0
43
Lexar обявиха първата в света 1TB SDXC карта памет

Компанията Lexar обяви първата в света SDXC карта памет с капацитет от 1TB, чието име е „Professional 633x“. Новата карта предлага 95MB/s скорост на четене и 70MB/s скорост на писане, използвайки технологията UHS-1. Разбира се, UHS-2 е по-бързият вариант, но от Lexar изглежда са бързали с обявяването на картата и не са успели да използват по-новата технология.

Professional 633x е насочена най-вече за използване в камери от фотографи и за хора, които се занимават с видео. С нея те ще могат безпроблемно да записват видео с 4K резолюция и да пазят снимки в RAW формат. След това, когато се наложи тяхното прехвърляне към друго устройство, това ще става относително бързо, благодарение на високите поддържани скорости за четене и запис.

Преди 15 години Lexar отново изненадаха света, когато предложиха на потребителите защеметяващата за тогава SD карта с скапацитет от 1GB. Към момента SD карта с пространство 1TB е доста голямо предизвикателство и предизвиква възклицания, но, кой знае – след още 15 години може би ще ни се струва също толкова малка, както и варианта с 1GB.

Ако сте професионален фотограф то Professional 633x е точно за вас, но цената към момента е доста висока. Всеки, който иска да се сдобие с картата ва Lexar с капацитет от 1TB, ще трябва да плати около $500. Имайки предвид факта, че модерните технологии изискват все повече и повече пространство, на нас потребителите остава само да се надяваме, че пазарът ще се съобрази с това и цените ще паднат.

Може би някои информирани потребители се сещат, че от SanDisk обявиха още през 2016-а година SD карта с 1TB и ще кажат, че Lexar не са първите и ще бъдат прави, но донякъде. Картата на SanDisk така и не се появи на пазара, така че в историята като първи ще влязат отново Lexar.

Прочетете още:  Услугата Office 365 на Майкрософт има проблеми в цяла Европа и САЩ
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments