LG потвърдиха своя пръв 5G смартфон

0
79
LG потвърдиха своя пръв 5G смартфон

Южнокорейската компания LG потвърди своето MWC 2019 събитие, което ще се проведе на 24-и февруари в Барселона и където ще бъдат обявени много интересни новости заедно с потвърдения официално 5G смартфон.

Съобразявайки се с нуждите на потребителите за по-високи скорости от LG потвърдиха, че ще представят първия си 5G смартфон, който ще дебютира заедно с новия модел LG G8. Засега името на 5G телефона не е известно, но се знае, че ще даде началото на нова серия от смартфони на компанията.

5G смартфонът ще се възползва от бързината на процесора Qualcomm Snapdragon 855 и ще дойде с поддръжка за така наречената Vapor Chamber технология с водно охлаждане, която ще го предпазва от прегряване и ще осигури по-ниски температури.

LG потвърдиха своя пръв 5G смартфон 5
Източник: LG Newsroom

Vapor Chamber при новия 5G телефон ще има 2.4 пъти по-голяма площ от медната пластина при LG V40 ThinQ, а наличната течност е двойно повече отколкото при ThinQ. Според компанията всичко това ще доведе до драстично понижаване на работните температури на смартфона.

LG потвърдиха своя пръв 5G смартфон 6
LG V40 ThinQ
Източник: LG Newsroom

За да може да осигури продължителна и непрекъсната работа на 5G модула, от LG са сложили в новия смартфон и мощна батерия от 4,000mAh, която би трябвало да осигури безпроблемна работа за големи периоди от време предвид това, че предоставеният капацитет е с 20% повече от този при ThinQ.

От LG възнамеряват да работят с множество оператори вече предлагащи 5G услугата в Европа, Южна Корея и Северн Америка.

Като допълнителна интересна информация може да се отбележи фактът, че флагманът LG G8 ще представи за пръв път жестове без докосване на дисплея, както от LG анонсират в специално създадено за целта видео:

Прочетете още:  Unreal Engine 4 ще е първият, който ще поддържа Vulkan API (видео)

0/5 (0 Reviews)