Librem 5 се приближават към $500 000, след като обявиха анонса за Plasma

0
37
Librem 5 се приближават към $500 000


Librem се приближават все повече към заветната мечта на много потребители за свободен мобилен телефон с Linux, който се грижи за сигурността.

След обявяването на анонса, че новият телефон на Purism, който носи името Librem 5, ще има поддръжка за Plasma Mobile, от компанията получиха още едно здраво рамо и събирането на средствата продължава с пълна пара.

Разработчиците съобщиха, че не възнамеряват да изоставят и GNOME, като засега не е ясно коя от двете операционни системи ще бъде използвана по подразбиране.

След обявяването за Plasma Mobile обаче, проектът успя да привлече още повече поддръжници и към момента те вече са събрали над $450 000 долара към заветната цел от $1.5 млн.

Въпреки това остават само 35 дни до края на кампанията, за да може този проект да бъде осъществен и за да може устройствата да пристигнат до потребителите в началото на 2019-а година, която е обявена за официален срок.

Librem 5 е замислен с идеята да се грижи за сигурността и поверителността на потребителя, да използва GNU/Linux операционната система PureOS, която е базирана на Debian и да има всички Wi-Fi стандарти.

Дисплеят ще бъде 5 инча, процесорът ще бъде i.MX6 или i.MX8 SoC, ще има хардуерни кил суичове, ще отговаря на концепцията за конвергенцията и др.

Повече за проекта можете да научите на Puri.sm.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Индийци създадоха първата железно-йонна батерия