LibreOffice 6.0 ще се актуализира автоматично при Linux

0
43
LibreOffice


LibreOffice 6.0 ще инсталира новите ъпдейти автоматично при Linux, както това се случва при Windows и macOS.

Разработчикът Markus Mohrhard съобщава в анонс, че най-накрая е готов с разработката на автоматичния ъпдейтър за LibreOffice, по който е работил през миналата и тази година.

Той обяснява, че работата му вече е във вид, в който работи и автоматичното актуализиране ще се извършва с делта ъпдейти.

Автоматичните актуализации вече са имплементирани в последните x64-битови билдове на LibreOffice 6.0 и са създадени на машина, която е използвала SUSE Linux Enterprise Server (SLES) 12.2.

Тук обаче трябва да се спомене, че автоматичният ъпдейт ще работи само при инсталации, които са извършени от официалните пакети, които се предлагат от LibreOffice и няма да работят на локално инсталираните такива.

Като пример можем да дадем например браузъра Firefox, при който автоматичните ъпдейти работят, ако сте свалили приложението от сайта на Mozilla, но не работят, когато използвате версията, която идва от хранилищата на вашата Linux дистрибуция.

Това се получава, защото Linux е създаден с идеята да е сигурен и не позволява на разработчици от трети страни да имат достъп до файловете на инсталираните приложения, които се намират на компютъра ви.

Това обаче не би трябвало да представлява проблем, защото всяка една сериозна Linux дистрибуция обновява редовно хранилищата си и предоставя на своите потребители актуални версии на софтуера, който използват.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Официално излезе Mesa 17.0