Life Is Strange 2 вече е налична за Linux. Използва се Vulkan

0
111
От Feral Interactive обявиха, че играта Life is Strange 2 идва за Linux на 19-и декември.

Играта Life Is Strange 2 вече е налична официално за потребителите на Linux и macOS.

Както беше обявено по-рано, точно на време излезе хитовото заглавие Life Is Strange 2 за Linux и macOS. Играта е тук за потребителите на тези две операционни системи благодарение на игровото студио Feral Interactive, които работят по заглавието през последната година.

Бягайки и споделяйки страшна тайна, братята Шон и Даниел могат да разчитат само един на друг. Полицията е по петите им и те трябва да продължат да се придвижват към Мексико. Но пътят е дълъг и страшен, а да разчиташ на милостта на непознатите носи опасности…“, гласи описанието на играта.

Както и се предполагаше от Feral са заложили на кросплатформения приложно-програмен интерфейс за графика и изчисления Vulkan, което води до по-висока производителност спрямо остарелия OpenGL. Съответно потребителите трябва да притежават видео карта с Vulkan поддръжка и трябва да имат инсталирани подходящи драйвъри.

Минималните изисквания за видео карта са за GeForce GTX 680, а препоръчителната видео карта е Nvidia GTX 970 или AMD RX 470. Intel видео картите засега не се поддържат. Минималното количество RAM памет, с което трябва да разполагате е 4GB, а препоръчителното е 8GB. Процесорът, който се изисква като минимум е Intel Core i3-4130 3.4 GHz, а препоръчителният модел е Intel Core i5-6500 3.2 GHz.

Що се отнася до софтуера, трябва да имате инсталирани видео драйвъри на NVIDIA минимум 430.14 или по-нова или Mesa 19.1.2, ако използвате видео карта на AMD. Препоръчителната Linux дистрибуция е Ubuntu 18.04 64-бита, но играта ще работи на повечето модерни дистрибуции.

Прочетете още:  Windows 10 бележи лек ръст след излизането на Creators Update

Повече можете да научите от мини сайта на играта в магазина на Feral или от страницата в Steam. Ако ще закупувате играта е по-добре да я купите директно от сайта на Feral Interactive, защото така печалбата им ще бъде по-голяма.

5/5 (1 Review)