Линус Торвалдс наруга Intel за Meltown по своя неповторим начин

0
56

Едва ли някой може да е учуден, че след цялата бъркотия около уязвимостите Meltdown и Spectre при процесорите на Intel, AMD и ARM, господарят на Linux Линус Торвалдс отново е под светлините на прожекторите със своя необуздан нрав.

Множество Linux сървъри, които управляват света на интернет и облачните услуги, се оказват засегнати от узвимостите в процесорите на Intel, което налага изключително големи промени в ядрото на Linux, а кръпките ще доведат до забавянето на сървърите и на машините с от 5 до 30%. Това от своя страна предизвика гнева на Торвалдс, който направи изявление в типичен негов стил.

Мисля, че някой от Intel трябва дълго и внимателно да прегледа техните процесори и най-накрая да признаят, че имат проблем, вместо да пишат PR бележчици, в които ни казват, че всичко работи както трябва. Или от Intel искат да ни кажат, че винаги са ви продавали ла*на и нито сега, нито никога няма да ги поправят?

Торвалдс дори отива и по-далеч като предлага ARM за Linux като алтернатива пред Intel, при положение че производителят на процесори продължи да се държи по този начин и не прави нищо, за да поправи проблемите при продуктите си.

Intel имат големи проблеми с експлоатирането на IME чипа, който страда от различни дупки в сигурността, а сега новите уязвимости затрудняват още повече така или иначе тежкото им положение. От своя страна от компанията обещават да поправят почти 90% от устройствата, които използват техни чипове още преди края на следващата седмица.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows детайлите ви за вписване могат да бъдат откраднати дори без ваша намеса