Линус Торвалдс определи кръпките на Intel срещу Meltdown и Spectre като "боклук":

0
892

Господарят на Linux отново се развихри в своя неподражаем стил, обвинявайки Intel за качеството на техните кръпки срещу Meltdown и Spectre, след като вече го направи преди малко повече от две седмици.

В мейл лист за Linux Kernel Торвалдс обвинява Intel и техен бивш инженер, че кръпките им са един „тъп хак“. „Дори са по-лошо и от това„. Той пише още, че цялата IBRS_ALL функция му показва, че от Intel въобще не са сериозни и че това е грозен хак, който се отразява толкова зле, че на разработчиците им се иска да не го пускат по подразбиране, защото нещата при тестовете изглеждат твърде лошо.

Според него от Intel предлагат боклук и дори и предлагането му е погрешно от техническа гледна точка, като те не знаят как да направят дори и това.

Тези кръпки са ПЪЛЕН БОКЛУК. КАКВО СТАВА ПО ДЯВОЛИТЕ? Това е игнориране на най-лошия проблем, а именно фактът, че дизайнът на днешните процесори е буквално сбъркан от тези глупаци„, избухва Торвалдс.

В голямата си част Linux дистрибуциите отдавна са закърпени срещу Meltdown и Spectre, но битката на Intel за създаването на добри фърмуерни кръпки продължава, а от компанията признаха, че дори и най-новите им процесори са засегнати.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Overlord II вече е наличен и за Linux