Линус Торвалдс победи – Майкрософт премина към Git

0
66
Линус Торвалдс


Майкрософт премести почти всичките си Windows разработчици към Git, който е създаден от Линус Торвалдс – човекът, който създаде и Linux.

През февруари тази година от Майкрософт обявиха, че са създали система с отворен код Git Virtual File System или накратко GVFS, за да могат да управляват огромния си код по по-лесен начин.

И ето, че следващата стъпка беше анонсирана от компанията – Майкрософт вече ще използва системата на Линус Торвалдс Git, за да разработва Windows.

Windows Git хранилището е най-голямото към момента, има 3.5 милиона реда код и големина от около 300GB.

GVFS е създаден от Майкрософт за по-безпроблемна работа с огромния код и е под MIT лиценза, като е наличен за сваляне и участие в GitHub.

От Редмънд допълнително са направили различни подобрения по алгоритмите на Git и са създали прокси сървър, за да подсигурят на разработчиците от различните клонове безпроблемна работа.

Именно това може да се счита за победа на Торвалдс, който на времето каза, че ако Майкрософт започнат да създават приложения за Linux, то той е победил. Ето, че това се случи и Майкрософт не само използва Git, но го и подобрява.

Клоновете към момента са 4400, всеки ден се правят по 8500 промени по кода и по 6600 ревюта, както и по 1760 различни лабораторни Windows билдове дневно.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Играта A Total War Saga: TROY идва и за Linux