Линус Торвалдс призна за бъг в Linux Kernel 4.8

0
902
Linux Kernel


„Разработчиците НЯМАТ НИКАКВО ШИБАНО ИЗВИНЕНИЕ за това, че умишлено убиват кернела“, казва господарят на Linux.

Линус Торвалдс ни даде новата версия на Linux Kernel 4.8 по-рано тази седмица, но очевидно от недоглеждане се е промъкнал код, който може да „убие кернела“. Той се извини в мейл листа на Linux Kernel, затова, че е позволил самата кръпка на бъг да се превърне в бъг.

„Наистина съжалявам, че приложих последната серия поправки от Андрю Мортън, точно преди версия 4.8 да излезе официално, защото те създават проблеми и сега са в официалната версия на Linux Kernel 4.8 и на всичкото отгоре са маркирани като стабилни“, казва Торвалдс.

Андрю се е опитал да поправи проблем от версия 3.15, но Торвалдс окачествява поправката като по-лоша от самия бъг, защото „оригиналният бъг никога не е успявал да убие машината ми.“

Торвалдс не е доволен от Андрю Мортън, който е обяснил, че е дебъгвал с неправилния за дебъгване начин BUG_ON().

„Предупредил съм хората да не използват BUG_ON() за дебъгване. Защо по дяволите това още се случва?“, пише Торвалдс, визирайки свое изказване през далечната 2002-ра година в кернел мейлинг лист оттогава.

Торвалдс пише още:

„Очевидно трябваше да реагирам на редовете с BUG_ON(). Подозирам, че ще трябва да премахна идиотската BUG_ON() концепция веднъж завинаги, защото НЯМА НИКАКВО ШИБАНО ИЗВИНЕНИЕ умишлено да убиваш кернела.“

Както обикновено се случва при Linux, проблемът ще бъде отстранен съвсем скоро, след като беше открит едва вчера, само два дни, след пускането на Linux Kernel 4.8.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Linux дистрибуцията Netrunner Rolling 2018.08