Линус Торвалдс разкри спецификациите на новата си машина

0
615
Линус Торвалдс

Линус Торвалдс разкри всичко около новата си машина. Вижте точните спецификации.

Ако сте следили нашите публикации отблизо, то сигурно вече знаете, че създателят на Linux Линус Торвалдс обяви при анонса на Linux Kernel 5.7 RC7, че сменя машината си и за пръв път от 15 години преминава от Intel към AMD.

Сега, в интервю за ZDNet Торвалдс разкрива пълните спецификации на новата си машина и операционната система, която е инсталирал на нея. Не, не е Windows 10, както всички се досещаме.

Новозакупенят от Торвалдс компютър идва с процесор AMD Ryzen Threadripper 3970X с 32 ядра и заменя досегашния i9 i9-9900k, дънна платка Gigabyte Aorus TRX40 Master, 4x16GB DDR4-2666 памет, охладител Noctua NF-A14 PWM, Premium Quiet Fan, допълнителен охладител Silent Wings 3, захранване Seasonic Focus GX-850, 1TB Samsung EVO 970 NVMe и кутия Quiet Dark Base 700.

За операционна система на новия компютър е инсталирана Linux дистрибуцията Fedora 32, което не е изненадващо, защото Линус често е заявявал, че не харесва Debian и Ubuntu. Новият компютър е струвал $3500 на господаря на Linux. Видео картата не се споменава в общия сипсък, защото той казва, че не му е необходима и просто е избрал някаква, в случая Sapphire RX580.

Системата е сглобена лично от Линус Торвалдс, защото това е предпочитаният от него начин. Той споделя, че обикновено неговите машини са „frankenboxes“, като използва различни части от стари негови компютри, но този път случаят не е такъв, и цялата машина е чисто нова.

За лаптоп Торвалдс използва Dell XPS 13 като подчертава, че обикновено не коментира различните марки и производители, но този лаптоп толкова много му харесва, че прави изключение за него и дори е купил един такъв на дъщеря си.

Прочетете още:  Излезе KDE Frameworks 5.61
5/5 (1 Review)