Линус Торвалдс: Вече не съм програмист

0
155
Линус Торвалдс: Вече не съм програмист

Линус Торвалдс обяснява, че вече не знае как да пише код поради другите му задължения.

Основателят на Linux ядрото Линус Торвалдс обяви в свое изказване на Open Source Summit в Европа, че вече не е програмист. Торвалдс беше една от значимите фигури на събитието и делеше една сцена с Дирк Хондел от VMWare.

Когато Хондел попита Торвалдс за естеството на неговата работа, той отговори:

Чета и пиша множество имейли. Моята работа е накрая да кажа „не“. Някой трябва да каже „не“ на конкретен пач или промяна. И понеже разработчиците знаят, че ако направят нещо, за което бих казал „не“, те вършат по-добре своята работа и пишат по-добре своя код.“

Торвалдс обяснява, че е нещо като мениджър на кода и техническа поддръжка, а не програмист.

Аз вече не знам как се програмира. Повечето код, който пиша е в моите електронни писма. Така че ако някой ми прати пач, аз му отговарям с псевдокод. Толкова съм свикнал да редактирам пачове, че понякога ги редактирам и изпращам обратно без да съм ги тествал. Буквално ги пиша в имейла и казвам „Мисля, че трябва да бъде направено така, но това е начинът, по който аз бих го направил, а аз не съм програмист.

Линус също така заяви, че в днешно време е много по-лесно за програмистите да пишат код, защото имат достъп до по-добри инструменти, по-добра документация и активно къмюнити, което винаги посреща с широки обятия новопристигналите.

Въпреки че не е толкова замесен с програмирането, Торвалдс заяви, че е доволен от това, което се налага да върши в момента. Той също така сподели, че на времето е страдал от синдрома на самозванеца и се е съмнявал в собствените си възможности, но това е минало.

Прочетете още:  Windows 10 Fall Creators Update беше спуснат на потребителите в Insider програмата в Preview Ring
5/5 (2 Reviews)