При Linux Kernel 5.3 продължават подобренията за Sound Open Firmware

0
121
Sound Open Firmware Linux Kernel

Sound Open Firmware е проект, подкрепен от Intel, който беше обявен миналата година през март. Първоначално проектът беше слят с Linux Kernel 5.2, а ето, че сега работата продължава и в следващото ядро 5.3.

За радост на много потребители при Linux ядрото работата по Sound Open Firmware продължава и промените в драйвъра стват все повече.

Sound Open Firmware (SOF) представлява аудио фърмуер DSP имплементация с отворен код и комплект за софтуерна разработка (SDK). Sound Open Firmware се използва в най-новите модели Chromebook, а плановете са да се използва и в бъдещите модели. Проектът цели да бъде независима архитектура и платформа, която използва BSD лицензиран фърмуер.

Сега главният отговорник по поддръжката на SOF Takashi Iwai изпрати голяма порция от промени по драйвъра за Linux ядрото с версия 5.3.

Той заявява, че в този цикъл на разработка са налични множество промени около ASoC като насилствено разваляне на връзката на mux при DAPM, продължава работата по ASoC Intel SOF компонентите, добавени са нови драйвъри за Realtek RT1011 и RT1308, Cirrus Logic CS47L35, Conexant CX2072X, CS47L85 и CS47L90.

Sound Open Firmware

При FireWire има множество преправяния на кода и са налични поправки при повечето компоненти, при HD аудио има поправки за resume проблема при някои Realtec кодеци и са налични още повече поправки и настройки за ASoC SOF.

При USB аудиото са налични поправки на различни проблеми, има поправка за UAC2 extension unit parser, работа за поддръжката на Line6 Helix и Emgaic Unitor 8.

Пълния списък на промените при Sound Open Firmware можете да видите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Тест на iPhone 7 поражда някои въпроси относно издържливостта на устройството (видео)