Linux-базираната конзола на Atari ще може да се поръча предварително след два дни

0
55
Linux конзолата на Atari вече може да бъде поръчана за предварителна покупка

Както ви съобщихме по-рано, Atari изкарват първата си игрова конзола от 20 години насам, която ще използва Linux, и ето, че дойде и моментът, когато геймърите вече ще могат да направят предварителните си заявки за покупка.

Компанията направи анонс във Facebook и качи снимка с датата, с която иска да подгрее евентуалните бъдещи купувачи.

Linux-базираната конзола на Atari ще може да се поръча предварително след два дни 5

Потребителите обаче са притеснени от липсата на каквато и да било друга информация. Към момента не се знае нищо за хардуерните спецификации на игровата конзола, освен това, че ще се използват процесор и графична карта на AMD, както не се знае и дали тя ще включва в комплекта и някои игри.

Знае се само, че ще използва неизвестна към момента GNU/Linux дистрибуция и че ще бъде използван традиционния Atari дизайн от ’80-тте години на миналия век. Ще се използва и ретро-джойстик, за да бъде пълно изживяването при игра.

Linux-базираната конзола на Atari ще може да се поръча предварително след два дни 6

Добра новина е, че потребителите ще могат да инсталират и допълнителни приложения в Linux операционната система като Steam например и да играят игри и от тази услуга, предлагана от Valve.

Да се надяваме, че на 14-и декември, когато започват предварителните продажби на Ataribox, ще бъдат оповестени повече детайли относно дългоочакваната игрова конзола.

Цената на Ataribox се очаква да е около $299 и ще може да се поръча през IndieGoGo.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  NetOS Enterprise Linux 8 обещава да е достойна алтернатива на ChromeOS