Linux-базираната операционна система на Samsung Tizen 4.0 е вече тук (видео)

0
152
Linux-базираната операционна система на Samsung Tizen 4.0 е вече тук (видео)


Samsung Electronics анонсираха Tizen 4.0, операционната система с отворен код, която е базирана на Linux. Южнокорейският гигант също така анонсира нов IoT чипсет ARTIK 053 и смартфона Z4.

Tizen 4.0 беше анонсирана от Samsung Electronics на Tizen Developer Conference (TDC) 2017. От компанията заявиха, че новата версия на разработваната от тях операционна система вече поддържа много повече приложения за различни устройства.

Tizen Real Time пък допринася за още по-голям фокус върху IoT (Internet-Of-Things) приложенията. След излизането на Tizen 1.0 през 2012-та година, операционната система се използва във все повече устроства на компанията като телевизори, умни часовници, смартфони и др., и сега от Samsung имат планове да интегрират Tizen 4.0 в много повече домакинства и IoT устройства.

Samsung увеличава постоянно Tizen екосистемата и вече работи в партньорство с компании като Broadlink, Gympse, Samsung ARTIK и Commax.

Южнокорейският технологичен гигант работи и в тясно сътрудничество с Майкрософт, което позволява на разработчиците да създават своите приложения за Tizen, използвайки популярни програмни езици като Xamarin и .NET.

Заедно с излизането на Tizen 4.0 бяха анонсирани и IoT модула ARTIK 053 и смартфона Samsung Z4. Смартфонът идва със задна и предна камера и е ориентиран към социалните мрежи.

Повече подробности относно Tizen 4.0, смартфона Samsung Z4 и чипсета ARTIK 053, можете да намерите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Vulkan 1.0.46