Linux дистрибуцията Fedora Atomic Workstation вече ще се казва Fedora Silverblue

0
31
Linux дистрибуцията Fedora Atomic Workstation вече ще се казва Fedora Silverblue

След като в началото на май от Fedora обявиха, че Fedora Atomic Workstation варианта на Linux дистрибуцията ще бъде преименувана на Fedora Silverblue, днес това придобива форма в официално предложение. Промяната ще влезе в сила от Fedora Silverblue 29, която се очаква през октомври.

Причината, която изтъкват от екипа е, че досега Workstation е била позната на малка част от потребителите, а новите усилия ще трябва да направят така, че Fedora Silverblue да стигне до по-голяма част от тях, разкривайки пълния си потенциал. Разбира се, това няма да стане само с промяна на името, започват усилия в много насоки, за да може планът да се приведе в действие.

От екипа съобщават, че в резултат на новата посока, в която поема проектът, е създаден нов сайт www.teamsilverblue.org, а промените, които ще се извършат са промяна на името на хранилищата на fedora/29/x86_64/silverblue, ще се направят промени при /etc/os-release, където на подходящите места името ще бъде сменено със Silverblue, ще се променят логата при пакетите, а разработчиците на пакетите ще трябва и те да предоставят кръпки за fedora-logos и /etc/os-release.

Промени още ще има при Fedora Atomic Workstation исото, което ще бъде преименувано на Fedora-Silverblue-x86_64, на уеб сайта getfedora.org ще бъдат направени необходимите промени, ще се променят lorax черновите, за да отговарят на новите промени, ще се извършат промени в anaconda инсталационната медия, промени при pungi и още.

Всички промени свързани със смяната на името на Fedora Atomic Workstation към Fedora Silverblue можете да видите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт дава глътка въздух на Skylake процесорите със стар Windows