Linux Foundation анонсира CHIPS Alliance за чипове с отворен код

0
58
Linux Foundation анонсира CHIPS Alliance за чипове с отворен код

Фондацията с нестопанска цел Linux Foundation, която се грижи за технологиите с отворен код, анонсира проекта CHIPS Alliance.

Това е обединение, което ще се грижи за разпространението, иновациите и подкрепата на чиповете с отворен код и архитектурата с отворен код RISC-V, в което участват големи компании като Google, Western Digital, Esperanto Technologies и SiFive.

Обединението ще следва вече създадените от Linux Foundation практики, което означава, че ще се състои от общност от сътрудници, технически комитет и борд. В официалния анонс Mike Dolan заявява, че инициативата ще помогне на иновациите при хардуера по същия начин както помага и на софтуера.

Силно желаем да стартираме проекта CHIPS Alliance, да поканим още компании, които да се присъединяткъм инициативата и които ще помогнат да се даде иновативен тласък на пазара на CPU и SoC„, казва Dolan.

От фондацията съобщават още, че CHIPS Alliance ще добавя поетапно проекти към инициативата за в бъдеще. Първите проекти се очаква да бъдат SweRV Core на Western Digital и Universal Verification Methodology (UVM)-Based Stream Generator Environment за RISC-V Cores на Google.

Повече можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт разследват случаи на насилствен ъпгрейд към Windows 10 April 2018 Update