Linux Kernel 4.16 получава драйвърни ъпдейти за ASUS, Lenovo, Dell и Acer лаптопите

0
889
Linux Kernel

Дарън Харт от Open-Source Technology Center към VMware изпрати поредица от драйвърни актуализации за лаптопите на производителите ASUS, Lenovo, Dell и Acer. Актуализациите ще бъдат имплементирани в Linux ядрото версия 4.16, за да може да се осигури по-добра поддръжка както на текущи, така и на бъдещи модели на различни производители.

Добавена е поддръжка за Intel процесорите Cannonlake, поддръжка за бутона за включване Dollar Cove, подобрен е intel-vbtn driver, което включва таблетен режим, завъртане и поддръжка за фронтален бутон. Преработен е mellanox платформения драйвър и е създадена нова platform/mellanox директория за новия multi-architecture regmap интерфейс.

Процесорите Coffeelake също получават актуализации, добавени са CPUID, нов read64 API, модулна поддръжка, направени са различни почиставиня, поправки и поддръжка за различни компоненти като поддръжка за Lightbar LED при Dell Inspiron 5675, посредством alienware-wmi driver, intel_pmc_core драйвърът вече предлага Coffee Lake и Cannonlake PCH поддръжка, нов Acer Wireless Radio Control драйвър за бъдещите модели за тази година на производителя Acer и още.

Повече информация можете да получите от тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Бъг при Windows 10 причинява загуба на данни при Android