Linux Kernel 4.18 получава голям HID ъпдейт. Добавена е поддръжка за много нови устройства

0
921
Излезе първото официално издание на FAudio за по-добър звук при Windows игрите

След като Linux ядрото в разработка от серията 4.18 получи големи актуализации за DRM и звука, сега наред са и HID (Human interface Device) компютърните устройства. Jiri Kosina днес публикува HID промени от различни автори, които трябва да намерят своето място в основния код на Linux ядрото, добавящи нови устройства и подобрения.

Може би най-интересната промяна за потребителите е добавянето на поддръжка за контролера (джойстика) на Steam. Прави впечатление, че поддръжката не е осигурена от Steam, а от страничен човек, което дава възможност контролерът да бъде третиран като нормално инпут устройство и по този начин да може да бъде използвано и извън клиента на Steam. Поддръжката по този начин ще бъде налична и за алтернативните контролери, които са производни на Steam контролера и всички те ще могат да бъдат използвани с всяко едно Linux приложение.

Допълнително е добавена поддръжка за клавиатурата Redragon Asura от Robert Munteanu, поддръжка за „In Range“ флага при Wacom Intuos/Bamboo устройствата от Jason Gerecke, Windows 8.1 precision тъчпада от Benjamin Tissoires, подобряване на управлението при generic hid-input, различни малки поправки и подобрения.

Пълния списък с промените можете да видите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Хората зад WannaCry са най-вероятно от Китай