Linux Kernel 4.8 излиза на 2-ри октомври

0
882
Linux Kernel


Linux Kernel 4.8 излиза на 2-ри октомври, след като излезе последното RC8 издание.

Според казаното от него миналата седмица, че това ще е един от редките случаи, когато има и осмо RC (Release Candidate) издание.

Торвалдс обяснява, че всичко е минало тихо и спокойно, като Linux Kernel RC8 е малък ъпдейт, в който са поправени различни проблеми, които са били съобщени от тестърите през изминалата седмица, след излизането на RC7.

„И ето, както и сам ви съобщих миналата седмица, тук е RC8. Всъщност тази седмица нещата започнаха да се успокояват, но въпреки това имах усещането, че не всичко е наред и затова реших да има и осмо RC издание. Очаквам следващото финално издание да е следващата седмица, освен ако не се случи нещо наистина неочаквано“, казва Торвалдс.

Сега, след като излезе последният Release Candidate на Linux Kernel и цикълът за разработване е официално затворен, потребителите ще могат да получат стабилната версия след по-малко от седмица, в събота, на 2-ри октомври. Разбира се, трябва да се има предвид, че ще отнеме време тя да се появи в репозиториите на различните дистрибуции.

Едни от първите дистрибуции, които ще го получат, разбира се ще бъдат openSUSE tumbleweed, Arch, Solus и други. Според плановете на Canonical идващата на 13-ти октомври Ubuntu 16.10 (Yakkety Yak) също ще използва Linux Kernel 4.8.

Linux Kernel 4.8 RC можете да изтеглите от нашия сайт или директно от [url=http://kernel.org“ target=“_blank“ rel=“nofollow]kernel.org[/url].

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Учени създадоха устройство за безгласови команди с 92% точност на разпознаването (видео)