Linux Kernel 5.7 идва с поддръжка за OLED подсветка, Tiger Lake и още

0
55
Linxu Kernel ядро

Linux Kernel 5.7 идва с поддръжка за нов хардуер, OLED подсветка, Tiger Lake и още.

След излизането на Linux Kernel 5.6, беше отворен и merge прозорецът за седващата версия 5.7, където вече кипи усилена дейност. Изпратени са и Direct Rendering Manager (DRM) актуализациите, където има големи промени при AMD и Intel, но не и за отворения драйвър на NVIDIA, който се нарича Nouveau.

Сред интересните промени, които очакват потребителите при Linux Kernel 5.7 виждаме поправка за повишаване на стабилността при Bay Trail и Haswell процесорите на Intel, различни поправки при Gen11 Ice Lake и Elkhart Lake, поправки за Navi и Renoir AMD видео картите, Intel видео картите от 12-о поколение Tiger Lake вече са разрешени по подразбиране, нов TIDSS драйвър.

Вече се използва Bus Active, Chip Off (BACO) за управление на run-time задачите за управление на енергоемкостта, добавена е поддръжка за Shader Model 5 за OpenGL 4, когато се използва в гост машини с VMware, поддръжка за HDR/OLED панел, добавена е run-time поддръжка за AMDKFD изчислителния драйвър за управление на енергията, различни поправки за драйвърите Lima, Etnaviv, MSM и още.

Пълния списък с промените можете да видите тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Потребителите на Windows 10 получават достъп до 4K съдържание в Netflix