Linux Kernel 5.7 ще има Apple iOS поддръжка за бързо зареждане

0
48
Linux Kernel 5.7 ще има Apple iOS поддръжка за бързо зареждане

В следващото Linux ядро с версия 5.7 ще има поддръжка за бързо зареждане за iOS устройства.

Разработчикът Bastien Nocera е написал пач, който добавя поддръжка за Linux ядрото за бързо зареждане при Apple iOS устройства. Пачът е написан още миналата година, но сега един от водещите разработчици на Linux ядрото Greg Kroah-Hartman съобщи, че той ще бъде включен при Linux Kernel 5.7.

В момента, ако включите устройство към USB за зареждане на батерията, то по подразбиране консумацията е ограничена на 500mAh. Въпреки това Apple iOS устройствата имат възможност за извличане на по-голяма мощност от 2500mAh благодарение на протокол на Apple.

Bastien Nocera е разработил пач, който се състои от над 200 реда код и позволява използването на по-голяма мощност, което да осигури бързо зареждане на батерията. Драйвърът apple-mfi-fastcharge позволява настройването на доставянето на енергията посредством sysfs и съответно iOS устройството да черпи повече ток от USB порта.

Новата възможност в Linux ядрото за бързо зареждане на Apple iOS устройства ще се появи чак в края на пролетта или в началото на лятото на 2020-а година, защото добавянето на нови функции при Linux Kernel 5.6 приключи миналата седмица и поради тази причина apple-mfi-fastcharge е оставен за версия 5.7.

В написването на новия пач от Apple нямат никакво участие и не са помогнали по никакъв начин.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Изследователи правят декриптиращ инструмент за криптовируса Crysis