Linux лаптопът Pinebook Pro идва с Manjaro KDE по подразбиране

0
72
Linux лаптопът Pinebook Pro идва с Manjaro KDE по подразбиране
Pinebook Pro с Manjaro KDE.

Linux лаптопът Pinebook Pro идва с Manjaro KDE по подразбиране. Обявена е дата за предварителни продажби.

След като по-рано беше обявено, че Arch-базираната дистрибуция Manjaro Linux може безпроблемно да бъде използвана на продуктите на Pine64 PinePhone и PineTab, сега идват още интересни новини от компанията, които съобщават, че са създали партньорство с екипа на Manjaro за тяхното следващо издание на лаптопа Pinebook Pro.

От екипа разработчици наскоро публикуваха новото издание Manjaro 19.0 във варианти KDE, Xfce и GNOME, а също така е неофициалното издание Cinnamon. Радвайки се на голяма популярност не само сред Pine64 потребителите, но и въобще в цялата Linux общност, тази Linux дистрибуция е избрана от Pine64 за операционна система по подразбиране при Pinebook Pro, във вариант Manjaro KDE, за разлика от предишното издание, при което се използваше Debian.

Има и друга вълнуваща новина – предварителните продажби на Pinebook Pro започват само след два дни – на 18-и март 2020-а година. Потребителите могат да направят заявка за предварителна продажба директно на официалния сайт на Pine64. Трябва да имате предвид обаче, че лаптопът може да тръгне към вас едва в началото на май поради затруднените доставки около пандемията с коронавируса COVID19.

От Pine64 официално потвърдиха, че Pinebook Pro ще се продава по подразбиране с Manjaro 19.0 “Kyria”, което издание включва в себе си различни подобрения като ускорени приложения чрез Panfrost GPU драйвъра, анимиран сплаш скрийн, най-новата версия на Pacman с поддръжка за Flatpak, KDE Framework 5.67.0, KDE applications 19.12.3, Linux Kernel 5.6, светъл и тъмен вариант на десктоп темата, обновен драйвър за NVIDIA видео картите и още.

Прочетете още:  Известни приложения все още изпращат данни на Facebook без знанието на потребителите

Ако не харесвате Manjaro поради някаква причина обаче, няма нужда от притеснения. Всеки потребител може да инсталира своята любима Linux дстрибуция и в голям процент от случаите всичко ще работи коректно. Все пак е добре да погледнете списъка с официално поддържани Linux дистрибуции, в който присъства дори скрипт за създаване на образи за Kali Linux за Pinebook Pro.

5/5 (2 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments