Linux Mint 17.3 Xfce и KDE ще излязат през януари 2016

0
37
Появиха се образите на Linux Mint 19 beta. Линкове за сваляне


На 12 – ти декември разработчиците от Linux Mint съобщиха, че следващата версия от поредицата Linux Mint с двете графични среди KDE и Xfce, ще излязат през месец януари, следващата година.

В тяхно съобщение в блога им, Clement Lefebvre съобщава на потребителите, че продължават да имат проблеми със сървърите, което е засегнало репозиториите на Linux Mint и Linux Mint Debian Edition.

Версиите на Linux Mint с Cinnamon и MATE вече излязоха официално на 4 – ти декември и сега разработчиците ще могат да насочак вниманието и усилията си изключително върху възстановяване на информацията от развалените сървъри, по администрирането им и да се справят с други хардуерни проблеми.

От Mint имаха проблеми дори и с форумите си, които не се отваряха известно време, а след като ги оправиха, бяха изненадани с още два сървъра, които се повредиха. Общо три сървъра паднаха за няколко седмици.

Този път обаче имат пълен бекъп на сървърите, казва Lefebvre, и ще могат да възстановят всичко на сто процента.

В месечния репорт се съобщава още, че от тима работят по no codecs OEM изданията на Linux Mint 17.3, и ще могат да бъдат на разположение след няколко дни. Също така се работи и по LMDE 2 „Betsy“ отново.

Тимът на Linux Mint изказва благодарности на всички, които са направили дарения и на всички, които са показали своята лоялност във форумите им.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Съобщенията на десетки хиляди Facebook потребители се продават в интернет