Linux Mint 18.1 идва под кодовото название „Serena“

0
13
Появиха се образите на Linux Mint 19 beta. Линкове за сваляне


Linux Mint 18.1 идва под кодовото название „Serena“ и се очаква по-късно тази година, като ще донесе много новости на своите верни потребители.

Вчера Clement Lefebvre анонсира кодовото название на версия 18.1 на Linux Mint, като разкри и малко информация относно новото издание.

Може би повечето потребители знаят, че следващата версия на Linux Mint 18 ще бъде 18.1, аналогично на миналата версия 17, където главните издания следваха същата логика.

Новата версия също е главно издание и ще донесе със себе си много вътрешни промени и нови функции, като ще бъде поддържана до 2021-ва година, защото е с LTS статус. Linux Mint 18.1 отново ще е базиран на Ubuntu 16.04 LTS „Xenial Xerus“, което също е LTS издание.

Ъпгрейдът от Linux Mint 18 „Sarah“ до версия Linux Mint 18.1 „Serena“ ще бъде много лесен и ще става през ъпдейт мениджъра на дистрибуцията почти автоматично.

„Второто издание на Linux Mint 18.x серията ще се казва „Serena“. Linux Mint 18.1 се предвижда да излезе някъде през ноември или декември месец 2016-та година, ще се поддържа до 2021-ва година и всички потребители ще имат възможността за ъпгрейд“, казва Clement Lefebvre.

Някои от известните промени, които биха предизвикали интерес са например многоочакваната версия на графичната среда Cinnamon 3.2. Тази версия ще донесе със себе си нов скрийнсейвър, който е написан от нулата и няма да има нищо общо със стария, звукови нотификации за различни събития, по-добри акселерометри, по-добър аплет за часовника и поддръжка на вертикални панели.

Също така Linux Mint 18.1 ще бъде с пълна поддръжка за инсталация на Snap и Flatpak пакети, както съобщихме по-рано през тази година.

Прочетете още:  Microsoft пускат нов билд следващия вторник

Във версията Linux Mint MATE графичната среда MATE вече ще е с версия 1.16, ще има HiDPI поддръжка за още повече приложения, възможност за screen blanking, което ще представлява бутон, с който можете да „изпразните“ картината на допълнително свързан монитор, обновени X-Apps и други.

Разбира се, под капака са извършени и се добавят още множество промени, които да допринесат за по-голямо бързодействие и гладка работа на тази Linux дистрибуция, която е харесвана от голям брой потребители и е на едно от челните места в класациите, благодарение на своята простота на работа и приятелски настроена към потребителя графична среда.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments