Linux Mint 18.1 Xfce Edition влезе в бета стадий. Линкове за сваляне

0
46
Linux Mint 18.1 Xfce Edition влезе в бета стадий. Линкове за сваляне


Днес Linux Mint 18.1 Xfce Edition влезе в бета стадий и идва с Linux Kernel 4.4 LTS.

Днес екипът на Linux Mint беше особено щастлив да анонсира излизането на Linux Mint 18.1 „Serena“ Xfce десктоп операционната система.

Също като другите разновидности Cinnamon и MATE, Xfce версията също е базирана на Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus), версията на графичната среда е Xfce 4.12, а ядрото е версията с удължена поддръжка Linux Kernel 4.4 LTS

Linux Mint 18.1 Xfce Edition идва с включени X-Apps, включително и Xplayer, Xviewer, Xed и Xreader и логин мениджъра Mint Display Manager (MDM) версия 2.0.

Whisker Menu, което се използва в Linux Mint Xfce е обновено до версия 1.6.2, като вече има поддръжка за описание на програмите в подсказките, навигация с клавиатурата из категориите и различни действия при уеб търсене.

„Linux Mint 18.1 е дистрибуция с удължена поддръжка, която е до 2021-ва година. Тя идва с обновен софтуер и много нови функции, за да направи използването на вашия десктоп още по-удобно“, казва Clement Lefebvre в анонса относно новото издание.

Разбира се, външният вид също е подобрен, а folder-color-switcher вече поддържа унаследяване на теми.

Интересна промяна е фактът, че пакетът rhythmbox-plugin-tray-icon вече се интегрира правилно с Xfce и MATE версиите, след като разработчиците на Linux Mint вече участват в проекта.

Има и множество подобрения при Input Methods, Update Manager, Language Settings и Software Sources.

ISO образите можете да свалите от официалната страница или от линковете по-долу, но ви напомняме, че това е все още бета версия и можат да възникнат проблеми от най-различно естество.

Прочетете още:  Потвърдено: Google Pixel 3 ще бъде анонсиран на 9-и октомври

Download: Linux Mint Xfce Edition 18.1 Beta x86

Download: Linux Mint Xfce Edition 18.1 Beta x64

0/5 (0 Reviews)