Linux Mint 18.3 ще се казва “Sylvia”

Появиха се образите на Linux Mint 19 beta. Линкове за сваляне


Екипът на Linux Mint пусна нови детайли около Linux Mint 18.3, чието кодово наименование ще е “Sylvia”. Потребителите могат да очакват множество вълнуващи функции и подобрения, вижте какви.

В официален анонс Clement Lefebvre разкрива последните сфери, в които разработчиците влагат своите усилия при популярната GNU/Linux дистрибуция Linux Mint.

Към момента като най-интересна се очертава работата по HiDPI. Работата по HiDPI поддръжката продължава, като при Cinnamon 3.6 тя ще е пусната вече по подразбиране.

При бекъп решението Timeshift работата по HiDPI поддръжката също продължава, Driver Manager също получава по-добра HiDPI поддръжка, плюс по-добра идентификация на процесорите и пакетите за микрокод.

Лентата с инструментите на PDF четеца Xreader е подобрена, получава подобрена поддръжка за откриване на размера на вашия монитор, така че увеличение при 100% да означава реалния размер на документа, както той би изглеждал на хартия.

Решенията за бекъп mintBackup и Timeshift вече ще бъдат включени по подразбиране в Linux Mint 18.3 “Sylvia”. Те ще са предварително инсталирани и ще се допълват едно друго.

Осъществява се идеята на Clement Lefebvre за инструмент, който да дава информация на потребителите и да им помага при решаването на различни проблеми със системата.

Първата функция на инструмента, който засега се нарича “mintReport”, е събирането на съобщенията за сриване (crash reports) чрез бекенда apport. mintReport събира тези съобщения и ги предоставя в удобен за потребителя вид.

Linux Mint 18.3 ще се казва “Sylvia” 4

mintReport ще идва инсталиран по подразбиране в Linux Mint 18.3 и ще помага на потребителите да предоставят важна информация на разработчиците при всякакви проблеми със системата.

Конфигурационният модул за Cinnamon Spices (applets, desklets, extensions, themes) е преработен основно, подобрена e интеграцията при Nemo extensions, диалоговите прозорци на Synaptic получават поддръжка за показване на прогрес, подобрен е изгледът при пълен екран при Xplayer и др.

Прочетете още:  Manjaro Linux вече има собствен лаптоп

С пълните детайли относно новите вълнуващи промени можете да се запознаете от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments