Linux Mint 18.3 ще се казва “Sylvia”

0
25
Появиха се образите на Linux Mint 19 beta. Линкове за сваляне


Екипът на Linux Mint пусна нови детайли около Linux Mint 18.3, чието кодово наименование ще е “Sylvia”. Потребителите могат да очакват множество вълнуващи функции и подобрения, вижте какви.

В официален анонс Clement Lefebvre разкрива последните сфери, в които разработчиците влагат своите усилия при популярната GNU/Linux дистрибуция Linux Mint.

Към момента като най-интересна се очертава работата по HiDPI. Работата по HiDPI поддръжката продължава, като при Cinnamon 3.6 тя ще е пусната вече по подразбиране.

При бекъп решението Timeshift работата по HiDPI поддръжката също продължава, Driver Manager също получава по-добра HiDPI поддръжка, плюс по-добра идентификация на процесорите и пакетите за микрокод.

Лентата с инструментите на PDF четеца Xreader е подобрена, получава подобрена поддръжка за откриване на размера на вашия монитор, така че увеличение при 100% да означава реалния размер на документа, както той би изглеждал на хартия.

Решенията за бекъп mintBackup и Timeshift вече ще бъдат включени по подразбиране в Linux Mint 18.3 “Sylvia”. Те ще са предварително инсталирани и ще се допълват едно друго.

Осъществява се идеята на Clement Lefebvre за инструмент, който да дава информация на потребителите и да им помага при решаването на различни проблеми със системата.

Първата функция на инструмента, който засега се нарича “mintReport”, е събирането на съобщенията за сриване (crash reports) чрез бекенда apport. mintReport събира тези съобщения и ги предоставя в удобен за потребителя вид.

Linux Mint 18.3 ще се казва “Sylvia” 3

mintReport ще идва инсталиран по подразбиране в Linux Mint 18.3 и ще помага на потребителите да предоставят важна информация на разработчиците при всякакви проблеми със системата.

Конфигурационният модул за Cinnamon Spices (applets, desklets, extensions, themes) е преработен основно, подобрена e интеграцията при Nemo extensions, диалоговите прозорци на Synaptic получават поддръжка за показване на прогрес, подобрен е изгледът при пълен екран при Xplayer и др.

Прочетете още:  Съоснователят на Wikipedia пусна социална мрежа, която да конкурира Facebook и Twitter

С пълните детайли относно новите вълнуващи промени можете да се запознаете от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)