Linux Mint 18 Cinnamon и MATE се появиха за сваляне

0
33
Появиха се образите на Linux Mint 19 beta. Линкове за сваляне


Официалните ISO файлове на Linux Mint 18 Cinnamon и MATE вече са налични за сваляне.

Днес по-рано, на 28.2016-та година, Clement Lefebvre е одобрил ISO файловете за официално издаване. Обикновено новите издания се появяват първо на ирландските сървъри и при проверка се установява, че те наистина са там.

Засега няма официален анонс от страна на екипа на Linux Mint, нито на техния уеб сайт. Clement Lefebvre очаква всички мирър сървъри да бъдат синхронизирани с основния, което обикновено отнема време и може да отнеме дори цял ден. Въпреки това списъците с промените за Cinnamon и MATE вече са налични.

И двете издания са базирани на Ubuntu 16.04 LTS (Xenail Xerus) и идват с ядро версия 4.4. Linux Mint 18 Cinnamon е с последната трета версия на графичната среда Cinnamon, придава ново усещане с иконите Moka, темата Arc GTK. Добавени са много подобрения при мениджъра за ъпдейти, както визуални, така и под капака.

Linux Mint 18 MATE идва с версия 1.14 на графичната среда MATE и има същите подобрения като Cinnamon варианта.

Linux Mint 18 „Sarah“ идва с множество подобрения и поправени бъгове. Добавена е дългоочакваната HiDPI поддръжка, за пръв път се предоставят приложения, които са специално написани за Linux Mint – Xviewer, Xplayer, Pix, Xreader и Xed, с общото наименование X-Apps, версията на MDM логин мениджъра вече е 2.0, добавена е GTK3 поддръжка за повечето приложения, които се предлагат и графична среда за конфигуриране на защитната стена Gufw.

Linux Mint 18 ще бъде поддържан до 2021-та година.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Purism вече пуснаха своите Linux лаптопи със спрян Intel ME