Linux Mint 18 е все по-близо. Идва бета версия през следващата седмица

0
30
Появиха се образите на Linux Mint 19 beta. Линкове за сваляне


Лидерът на проекта Linux Mint Clement Lefebvre публикува днес в блога на дистрибуцията подробности около разработката на новата версия.

Linux Mint 18 Sarah ще използва ядро 4.4 LTS, ще е базиран на Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) и ще бъде с последната към излизането си версия на графичната среда Cinnamon 3.0, чиято последна версия към момента е 3.0.4 и MATE 1.14.

Ще има нов свеж външен вид с темата за икони Moka и популярната Arc GTK основна тема. Тя обаче няма да е включена по подразбиране, а ще трябва да бъде избрана специално от потребителя.

Засега не се знае точната дата на финалната версия, нито на бета изданието, но според Lefebvre тестърите ще я пуснат следващата седмица, когато ще е достъпна за потребителите, които искат да я изпробват. В блога той написа:

„Благодарим на всички ви за подкрепата и даренията. Получихме много помощ при подготовката за това издание. ISO файловете са близо до минаването през QA (качествен контрол), така че ще можем да видим бета изданието в ранните дни на този месец. Linux Mint 18 е все по-близо и ние се надяваме да ви хареса.“

По думите му излиза, че има голяма вероятност в края на тази или началото на следващата седмица най-сетне да можем да изпробваме бета версията на Linux Mint 18 Sarah и в двете си разновидности с Cinnamon и MATE. Екипът на Linux Mint призовава потребителите да търсят грешки, които да съобщят навреме, за да бъдат отстранени в във финалното издание.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Топ 10 на десетте най-опасни вируса