Linux Mint 19.0 идва с още повече подобрения. Вижте какви

0
68
Linux Mint 19.0 идва с още повече подобрения. Вижте какви

Linux Mint 19 Xreader

Екипът на Linux Mint публикува в блог пост допълнителна информация около някои обновени компоненти при предстоящата 19-а версия на тяхната GNU/Linu дистрибуция.

В новото издание ще има възможност за конфигуриране на максималната изходна сила на звука. Досега стойностите бяха от 0 до 100%, но в новото издание потребителите ще имат възможност да настройват сила на звука до 150%, като е добавена опция, откъдето това ще бъде възможно.

Linux Mint 19.0 идва с още повече подобрения. Вижте какви 5

Разработчиците обясняват, че това е удобно предимно за лаптопи, чиито говорители нямат голяма мощност, като усилването на над 100% ще даде още повече сила и ще срещне нуждите на потребителите. В други случаи може да не искате да използвате целия капацитет на говорителите и тогава можете да настроите да се използва по-ниска стойност, което би трябвало да доведе до подобряване на звука поради липсата на изкривявания.

Друга новост е подобреното приложение за PDF файлове Xreader, при което са поправени множество проблеми, добавена е възможност за премахване на анотации, възможност за запазване на ePub документи, добавен е прозорец с настройки, който позволява разширяването на бутоните в лентата с инструментите, както и позволява промяна на размера на тъмнейлите и тези настройки се помнят за всеки различен документ.

Също така в Xreader е подобрен smooth-scrolling, а ако от настройките за поверителност е разрешено показването на наскоро използвани документи, то приложението също ще показва тези документи.

Linux Mint 19.0 идва с още повече подобрения. Вижте какви 6

Разработчиците съобщават още, че са започнали да използват Meson билд системата и засега впечатленията им са изключително позитивни или както ги определят те – „екстремно позитивни“. Вече цели четири проекта се възползват от Meson и това са файловият мениджър nemo, xplayer-plparser, xapps и cinnamon-desktop. В сравнение с Autotools Meson е много по-бърз и се поддържа много по-лесно. По този начин разработчиците пестят време от компилиране, което използват, за да се фокусират върху самите проекти.

Прочетете още:  LibreOffice получава по-добра Qt5 интеграция

Като задача за в бъдеще е всички проекти да бъдат мигрирани към Meson. Използването на Meson придобива все по-висока популярност и екипът на Mesa също премина към него в скорошното си издание Mesa 18.0. При X.Org 1.20 RC2 работата по Meson също продължава.

0/5 (0 Reviews)