Linux Mint 19.1 излезе официално

0
209
Linux Mint 19.1 излезе официално

След като на 10-и септември тази година бяха обявени кодовото наименование и ориентировъчен срок за пускане, днес Clement Lefebvre обяви официалната наличност на финалната версия на Linux дистрибуцията Linux Mint 19.1. Изданието идва при потребителите по-рано от обещанието това да се случи за Коледа, но изглежда не е имало сериозни проблеми и потребителите вече могат да се насладят на последната версия.

Linux Mint 19.1 идва в своите три разновидности с различните графични среди Cinnamon, Xfce и MATE. Linux Mint 19 е издание с удължена поддръжка (Long Term Support – LTS), което означава, че ще се поддържа официално до 2023-а година. През това време потребителите ще получават актуализации, новости, всички промени и най-важното – актуализации по сигурността.

При различните издания са направени множество промени и са налични различни новости, които да осигурят още по-удобна и безпроблемна работа с Linux Mint 19. За някои от промените и новостите при варианта Cinnamon можете да прочетете тук и тук. За Xfce изданието тук, а за MATE – тук.

Изискванията за различните варианти са еднакви:

– 1GB RAM, като се препоръчват 2GB за комфортна работа.
– 15GB пространство на хард диска, а препоръчителното пространство е 20GB.
– Минимална резолюция от 1024×768 пиксела. (Linux Mint ще работи и на по-ниски резолюции, но за някои прозорци на потребителите ще им се налага да използват Alt, за да ги влачат, ако те не се побират на екрана.)

Clement Lefebvre обещава в най-скоро време да бъдат публикувани официални инструкции за ъпгрейд от Linux Mint 19, но това със сигурност ще е лесно както винаги и включва няколко клика с мишката. В същото време има официално ръководство за ъпгрейд от Linux Mint 19.1 Beta към официалното издание. Потребителите трябва просто да приложат всички налични към момента актуализации, а след това да изпълнят следната команда:

След като инсталацията на xul-ext-lightning приключи, остава само да рестартирате и сте готови.

Linux Mint 19.1 можете да свалите от официалната страница на проекта.

0/5 (0 Reviews)