Linux Mint 19.2 излиза до края на седмицата

0
89
Linux Mint

Linux Mint 19.2 е все по-близо до своето финално издание според водещия проекта Клем Лефебвре.

Преди точно две седмици бяха публикувани официално бета ISO образите на Linux Mint 19.2 „Tina“, за да могат потребителите да ги тестват за различни проблеми. В резултат на това Клем съобщава, че са намерени множество бъгове, които са установени и поправени. Това би трябвало да означава, че новите потребители ще намират все по-малко проблеми в предстоящото финално издание.

Вчера разработчиците са започнали така наречената Quality Analysis (QA) фаза и вече тестват финалните ISO образи. Според резултатите от тестовете Лефебвре смята, че финалното издание ще е тук още в края на тази седмица.

За потребителите, които не искат да преинсталират начисто ще е наличен официален анонс с това как да бъде направен ъпгрейдът още през уикенда, като това е доста по-бързо от всички други издания, когато потребителите трябваше да чакат по няколко седмици.

Въпреки това ъпгрейдите към малки версии винаги са били изключително лесни. Потребителите трябва само да проверят в мениджъра за актуализации и ако опцията за ъпгрейд е налична, те могат да инсталират новата версия буквално с 4-5 бутона на мишката.

Ако сте заинтересовани оп процеса на тестване на ISO образите, можете да проследите развитието тук, където ще се запознаете с отхвърлените и одобрените ISO образи. След като те бъдат одобрени всичките, ще бъде направен официален анонс за излизането на финалното стабилно издание на Linux Mint 19.2 „Tina“.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе DXVK 1.5.1 с D3D9 поправки и решения на различни проблеми