Linux Mint Cinnamon и MATE 17.х вече с бета версии

0
54


Излязоха новите версии на Linux Mint Cinnamon и MATE. Те са в бета стадий и са налични за сваляне.

Cinnamon и MATE са две от основните графични среди, които идват с Linux Mint, заедно с KDE и XFCE. Бета версиите 17.3 също са базирани на LTS (Long Term Support) версията на Ubuntu 14.04, както са предишните 17.х версии. Поддръжката на Linux Mint 17.3 също е LTS и поддръжката му е до 2019 – та година.

Множество промени и подобрения идват и в двете издания. При Cinnamon прави впечатление подобрения инструмент за софтуерните източници (Software Sources), който е значително по-бърз и тества мирърите първо от държавата, в която се намирате, подобренията при ъпдейт мениджъра, който също е значително по-бърз и вече предупреждава за стари миръри, драйвър мениджърът е подобрен и значително по-бърз, като вече ще показва дали драйвърите са затворени или отворени и ще зарежда обновява кеша, преди да бъде направена проверка за драйвъри, с цел по-голямо бързодействие и още много други. Пълният списък с промените може да бъде видян на changelog страницата на Linux Mint Cinnamon.

При MATE също има редица подобрения. Вече има пълна UEFI поддръжка, решени са проблемите със замръзванията при Nvidia видео картите, когато се използва отворения драйвър, решени са някои проблеми с KDE приложения и още много. За пълния списък с промените можете да се информирате на changelog страницата на Linux Mint MATE.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Linux Kernel 5.7 RC6 с по-голям размер от обичайното