Linux потребителите за недоволни от поддръжката на Skype

0
35
Linux потребителите за недоволни от поддръжката на Skype


Все повече потребители недоволстват от поддръжката на Skype и по-точно от липсата на такава от страна на Microsoft.

Linux потребителите, които са недоволни от създалото се положение стават все повече. От дълго време програмата за VoIP услуги и чат Skype, която беше закупена от Microsoft е неглижирана за отворената операционна система Linux. Откакто Skype беше закупен от Microsoft се забелязва умишленото и бавното убиване на VoIP клиента за Linux, като нито се решават проблеми, за които потребителите са съобщили, нито се издават нови версии.

От понеделник тази седмица потребителите, които използват последната версия на Skype за Linux нямат възможността да разговарят с абонати, които използват последните версии за Mac OS X и Windows.

За датския студент Nick Vernij и неговия приятел Lem Severein това е бил фактът, който е прелял чашата на търпението му и решават да привлекат вниманието като създаде сайт, където двамата дават за задача на Microsoft да оправят последния проблем за Skype за Linux, който не е получавал нова версия от юни месец 2014 – та година.

„Ние разбираме, че Linux е съперник на Windows, но не разбираме защо това трябва да се отразява в липсата на поддръжка за Skype. Linux се използва предимно от напреднали потребители, които не искат да използват Windows поради много причини, като липсата на възможности, а сега тези потребители, които използват Skype за лични и служебни нужди, не могат да го използват“, казват двамата в онлайн протеста.

Те призовават Linux потребителите да изпратят толкова оплаквания, че този път от Microsoft да нямат възможност да ги игнорират.

Прочетете още:  Вижте демонстрация на Linux on Samsung Galaxy (видео)

Изглежда, че сайтът е уцелил болното място на много други Linux потребители, които се изказват негативно относно Microsoft, както един потребител от Reddit казва:

„Някой да е изненадан от това? Стратегията на Microsoft винаги е била да направи използването на Linux трудно и по този начин да отблъсне потребителите от него.“

Друг потребител споделя, че е срамота да се стигне до това положение в днешно време, когато, за да си част от някакъв социум Skype е просто задължителен и ще бъде добре да не се осланяме на Wine, за да решим този проблем.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments