Linux Ubuntu вече може много лесно да се използва при Windows 10 във виртуална машина

0
65
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine

Използването на различни операционни системи във виртулна среда не е никак трудно, но това носи след себе си понижаване на производителността, която винаги е нежелан ефект, особено при по-интензивни натоварващи задачи. За да променят това от Canonical и Майкрософт се съюзиха, за да предоставят оптимизиран образ за използване във виртуални машини на Linux дистрибуцията Ubuntu.

Оптимизираният образ може да бъде свален от Hyper-V Gallery, което е възможно благодарение на добавената в Windows 10 Fall Creators Update функция Hyper-V Quick Create. От Майкрософт са добавили Enhanced Session режим, който осигурява тясна интеграция между Ubuntu, стартирана в Hyper-V и Windows 10.

Linux Ubuntu вече може много лесно да се използва при Windows 10 във виртуална машина 3

В официалния анонс от Canonical, компанията, която разработва Ubuntu, казват:

Това ще позволи оптимално представяне при използването на Ubuntu Desktop като гост при Windows 10 Pro хост.

В резултат на усилията на двете компании Hyer-V Gallery вече съдържа Ubuntu 18.04 LTS образ, който предоставя по-добро преминаване на мишката между хоста и госта, по-добра клипборд интеграция, динамично оразмеряване на десктопа, споделяне на папки между виртулната и реалната машина.

Потребителите трябва само да изберат Ubuntu от списъка с предоставените операционни системи в Hyper-V Gallery и да създадат своята виртуална машина, което става само с няколко лесни стъпки.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Продават 117 милиона потребителя от LinkedIn