Linux ветерани издадоха бета на Debian без systemd

0
31
Излезе първото официално издание на FAudio за по-добър звук при Windows игрите


Усилията да се създаде система без systemd дадоха резултат с бетата на така наречения „Devuan Jessie“.

Devuan се появи на бял свят, след като група определяща себе си като колектив от Unix админ ветерани, решиха, че Debian изневерява на корените си и е станал твърде десктоп ориентиран.

Нещото, срещу което те се противят най-много е systemd буутлодърът и така те решават да направят форк на Debian, в който да няма systemd и да запазят свободата. Те се захващат за работа и обещават, че ще предоставят дистрибуция, която ще е същата като усещане и работа като Debian.

Първоначално от групата обявиха, че ще предоставят дистрото през пролетта на 2015-та година. Различни алфа версии циркулираха през 2015-та година, и ето че сега, преди няколко дни излезе официалната бета. Предлагат се и версии за Raspberry Pi, Banana Pi и AMD64.

Уважение за труда и издаването на официалната бета на екипа, но сега остава да се види дали ще могат да осигурят една надеждна и добра поддръжка на дистрибуцията си и да удържат свободата.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  HID Multi-Touch драйвърът в Linux ядрото вече поддържа Microsoft Surface Dial и Totem при Dell Canvas 27
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments