Лицевото разпознаване при Windows 10 може да бъде измамено със снимка (видео)

0
46
Лицевото разпознаване при Windows 10 може да бъде измамено със снимка (видео)

Немската компания Syss, която се занимава в областта на сигурността, е открила уязвимост при по-старите версии на Windows 10, позволяваща системата за лицево разпознаване Windows Hello да бъде измамена със снимка.

Специалистите с установили, че за заблуждаването на системата е достатъчна дори и лазерно-принтирана снимка с лошо качество и ниска резолюция, която е взета от инфраред камера на въпросното лице.

От Syss предупреждават, че са изпробвали уязвимостта при по-стари версии на Windows 10, но има голяма вероятност този проблем да съществува и при последния Fall Creators Update и потребителите му също могат да бъдат потенциални жертви.

От Майкрософт отправят съвет, в който се казва, че за да могат потребителите да са сигурни, че използват машината си по възможно най-сигурния начин, те трябва да имат инсталирана най-новата версия на Windows 10 и да използват като минимум процесор на Intel от седмо поколение (Intel Core i3, i5, i7, i9, M3 и Xeon), както и актуалните Atom, Celeron и Pentium модели.

Този съвет обаче е един вид автогол, защото по този начин компанията от Редмънд автоматично признава, че техният Surface Pro 4, който използва процесор на Intel от шесто поколение, е уязвим и не покрива собствените им стандарти за сигурност.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе първата бета на Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark)