Майкрософт махат Live Tiles от Windows 10

0
80
Майкрософт махат Live Tiles

Майкрософт махат Live Tiles от Windows 10 след като дълги години продължаваха да предлагат функцията, която никой не харесва.

След дълги години на упорство от Майкрософт най-сетне разбраха, че никой не използва Live Tiles, които се появиха за пръв път в Windows 8. Въпреки огромният брой негативни мнения, от компанията продължаваха да добавят режима и в Windows 10 като част от усилията им за промяна на старт менюто.

Сега, след почти шест години на безплодни опити изглежда, че от Редмънд са решили да премахнат Live Tiles окончателно от Windows 10. Това става ясно от инцидентно спуснатия към потребителите вътрешен Insider билд 18947, при който наблюдателни потребители веднага са забeлязали, че Live Tiles липсват от старт менюто.

Досега от Майкрософт не са коментирали премахване на този режим при Windows 10, като единствените новини около него бяха, че той ще бъде премахнат при изданието Windows Lite, което е базирано на Windows Core OS.

Може би единствената подсказка беше, когато от от компанията премахнаха опцията “Pin to Start” от Windows 10 уведомлението, което се появяваше след инсталиране на ново приложение.

Ниската използваемост на Live Tiles, а също така и липсата на поддръжка при приложения от трети страни прави напълно логично премахването на този режим. Броят на засегнатите потребители едва ли ще е голям, но засега не се знае точно кога ще се случи премахването.

Премахването му в Insider билд показва, че промяната е все още в твърде ранен етап и само времето ще покаже кога от Майкрософт ще отразят промяната и в стабилните издания на Windows 10.

Прочетете още:  Фалшиви карти за коронавируса заразяват Windows
5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments