Лоши новини за използващите Windows Live Mail 2012

0
33
Лоши новини за използващите Windows Live Mail 2012


От Microsoft съобщиха, че ще спрат изпращането и получаването на писма за потребителите на Outlook.com, които достъпват своите писма чрез Windows Live Mail 2012.

Компанията направи съобщение към потребителите, в което се съобщава, че следващия месец юни, акаунтите, които са хостнати на outlook.com вече няма да могат да се синхронизират с Live Mail 2012. Точна дата не е посочена.

Това означава, че потребителите, които използват Live Mail 2012 няма да могат да изпращат и получават съобщения, както и няма да е възможна синхронизацията на контактите и календара на нито един адрес на live.com, msn.com, hotmail.com или outlook.com.

След като преустановят услугата клиентът на Live Mail 2012 ще може да отваря само файлове от outlook.com, които са запазени локално.

Това обаче не означава тотално прекратяване на работата на Live Mail 2012, защото, според думите на Microsoft той ще продължи да си работи нормално с акаунти, които не са хостнати при outlook.com, например като Yahoo Mail и Gmail.

От Редмънд съобщават още, че промяната се налага поради ъпдейти на услугите на Outlook.com и след това Live Mail 2012 няма да е съвместим, защото тя не поддържа модерните технологии за синхронизация, които ще бъдат използвани от Outlook.com след ъпдейта.

Така че, веднага след ъпгрейда, ако използвате Windows Live Mail 2012, няма да можете да получавате и изпращате електронни писма чрез Windows Live Mail 2012 и Outlook.com, обясняват от софтуерния гигант.

Потребителите биват съветвани през следващите седмици да намерят нов имейл клиент за своите пощенски кутии. От Microsoft предлагат на потребителите да преминат към Mail App за Windows 8.1 и Windows 10. Трябва да се отбележи обаче, че за тази цел те трябва да получат акаунт за Outlook 2016 чрез Office 365.

Прочетете още:  Intel предупреждават потребителите си да не използват повредената им кръпка срещу Spectre

От Microsoft също така съветват потребителите да синхронизират кореспонденцията си преди да преминат към друга услуга или клиент, за да не я загубят.

0/5 (0 Reviews)