Lumia прекратява съществуването си. Майкрософт изтеглят телефоните от магазините

0
28
Lumia прекратява съществуването си. Майкрософт изтеглят телефоните от магазините


Отдавна имаше слухове в Мрежата, че от Майкрософт се канят да убият бранда Lumia и докато все още няма официално потвърждение от тях, последните им действия потвърждават намеренията им.

От mspoweruser.com съобщават, че Майкрософт изтегля Windows телефоните от магазините, така че, ако искате да си купите Lumia, това може вече да се окаже почти невъзможна задача, ако живеете в САЩ.

Компанията дори премахна секцията с Lumia на страницата си, а сега изтегля и устройствата от магазините, което показва, че линията ще бъде закрита окончателно.

Засега никой в магазините няма представа какво точно се случва и всъщност твърде малко служители на Майкрософт използват Windows телефони, но е очевидно, че компанията твърдо е решила да закрие бранда Lumia и извършва решителни действия в тази посока.

След като вече линията телефони Lumia е официално почти мъртва, какво ще се случи с Windows телефоните?

Въпреки че изтеглят Lumia телефоните от пазара, Майкрософт ще продължат да опитват да пробият на мобилния пазар със Surface Phone и ако някога се появи, то това се очаква да бъде следващата година.

В същото време от компанията от Редмънд ще продължи да поддържа операционната система и екосистемата на Windows 10 Mobile, така че устройствата на партньорите им да могат да видят белия свят през следващите месеци. Остава само да се види колко партньори все още искат да изкарат подобни устройства.

Новият фокус вече е насочен към корпоративния бизнес, което обяснява и защо от Майкрософт не са особено разтревожени от относно катастрофално ниския процент на използвани техни мобилни устройства. Те ще атакуват корпоративния бизнес със Surface Phone, който ще бъде създаден специално за тази ниша.

Прочетете още:  LibreOffice Calc получи многонишкова поддръжка

Проблемът с екосистемата на Windows 10 Mobile обаче остава и разработчиците продължават да напускат платформата. И въпреки че целта вече не са крайните потребители, от Майкрософт трябва да разберат, че бизнесът също използва интернет, използва мейл клиенти и всякакви други дейности, които изискват богат набор от приложения, които все още липсват.

0/5 (0 Reviews)