Магазинът на Windows 10 има сериозен проблем с търсачката

0
40
Магазинът на Windows 10 има сериозен проблем с търсачката


Търсенето на приложения в Windows 10 Store практически не работи. Множество разработчици се оплакват без ефект.

Когато преди осем месеца от Microsoft стартираха Windows 10, те обявиха, че работят усилено по подобряване на възможностите на Windows 10 Store и подобряване на работата от страна на потребителите с него.

Каквото и да са правили обаче явно не е достатъчно, защото все още има голям проблем с търсенето на приложения. Разработчици дори призовават към бойкот, докато от Microsoft не им обърнат внимание и не решат проблема.

Според Nikolaus Gebhardt, разработчик на 3D оупън-сорс енджина Irrlicht, търсенето в магазина не работи, както трябва, до такава степен, че е почти безполезно. Той описва вблога си как продажбите му са намалели драстично поради факта, че неговото приложение е практически неоткриваемо и никакви ключови думи не го намират. Излиза като резултат само когато се напише точно името на приложението, което означава, че потребителите не могат да намерят случайно приложението му, а трябва да знаят точно как се казва и да търсят конкретно него.

Gebhardt не е сам, много разработчици се оплакват, че техните приложения не могат да бъдат намерени, докато не се напише точното име. Други пък съобщават, че приложенията изчезват от Windows 10 Mobile Store и Windows Phone 8 Store.

Разработчиците молят Microsoft да оправи проблема от месеци, но от софтуерната компания не обръщат внимание нито на разработчиците, нито на публикациите им.Все пак от BusinessInsider са успели да се свържат с Microsoft, откъдето са им отговорили с типово съобщение от пода на „прочетете този блог, следвайте тези инструкции, за да сте сигурни, че приложението ви ще се показва в търсенето“. Тяхната помощ обаче не помага по никакъв начин на проблема, който имат разработчиците, които смятат, че търсенето в Windows 10 Store с ключови думи трябва да бъде оправено и да изкарва подходящи продукти според критериите, нещо което за момента то не прави.

Прочетете още:  Проектът за свободен Linux телефон на Purism събра над $1 млн.
0/5 (0 Reviews)