Malwarebytes придоби италианската фирма за кибер сигурност Saferbytes

0
33
Malwarebytes придоби италианската фирма за кибер сигурност Saferbytes


Saferbytes е компания за кибер сигурност, основана през 2012-та година в Италия и представлява облачно базирана платформа, известна като Deepviz platform.

Платформата анализира за клиенти малуер заплахи в реално време и разполага с комплект от API за интеграция в различни продукти.

Днес от Malwarebytes съобщиха в анонс, че придобиват италианската фирма и обясняват, че сделката ще комбинира анти-малуер, сендбокс, анти-рууткит и анти-експлойт способностите на Saferbytes заедно с тези на Malwarebytes, както и облачния антивирусен софтуер.

От Malwarebytes също така допълват, че сливането ще подобри позициите на компанията на пазара, както и глобалната ѝ стратегия. Засега финансовите аспекти на сделката не са оповестени.

От Malwarebytes възнамеряват да позволят на Deepviz да продължат както досега и да запазят името си, но ще има допълнително брандиране, като също така ще бъде и добавена към портфолиото на Malwarebytes.

„Искаме да осигурим сигурност на нашите клиенти по отношение на най-опасните кибер заплахи и това ще бъде постигнато чрез постоянното развитие на нашите технологии. Придобиването на Saferbytes към Malwarebytes е ключова стъпка към нашата защита и присъствието ни на глобалния пазар“, казва изпълнителният директор на Malwarebytes Marcin Kleczynski.

Миналата година през октомври от Malwarebytes купиха и AdwCleaner, който представлява инструмент за почистване различни видове adware, хайджакъри, и потенциално нежелани програми (PUP) от вашия компютър.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Chromium-базираният Edge на Майкрософт може да използва два енджина