Manjaro Linux изоставя ядро 4.3, приканва потребителите да преминат към 4.4 LTS

0
44
Manjaro Linux


От тима на Manjaro обявиха за наличността на нов пакет от ъпдейти за Manjaro 15.12 (Capella) и приканват потребителите да ъпгрейднат по-скоро.

Както обикновено при идването на пакет с ъпдейти потребителите получават най-новите версии на софтуерните пакети, които имат инсталирани на машините си и този път не прави изключение.

Ъпдейтът излезе вчера и носи със себе си нова версия на KDE Plasma 5.6.2, както и Cinnamon 2.8.8, Python 2, драйвъра с отворен код за видео карти AMD и версия 1.11 на ALSA аудио сървъра.

С ъпдейта идват и нови версии на ядрата, сред които 4.5 и 4.6 RC 2.

Пакетният графичен мениджър Pamac получава редица нововъведения, като идва във версия, която е preview на идващата изцяло обновена стабилна версия на мениджъра. Само с дабъл клик на някой пакет ще се получава допълнителна информация за пакета, информация за зависимостите при цъкане на зависимостите в съответния изглед, както и браузване на бакети, докато се извършват други операции, което Octopi отдавна може.

В същото време се очакват и графични промени по дизайна при Pamac, върху които работи Benoit Guillaume. Затова е пуснал preview версията, за да събере мнения от потребителите за работата до момента, въпреки че има още работа за вършене, се казва в официален анонс.

Софтуерните репозитории на Manjaro Linux 15.12 са синхронизирани, което означава, че потребителите могат да ъпдейтнат на момента и да получат всички най-нови версии на пакетите, както и кръпките за сигурността.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Дупките в сигурността на Flash Player биват използвани от повечето експлойти