Manjaro Linux вече има собствен лаптоп

0
47
Manjaro Linux вече има собствен лаптоп


В партньорство с със Station X, разработчиците на GNU/Linux дистрибуцията Manjaro пуснаха своя първи лаптоп.

След месеци на усърдна работа екипът на Arch-базираната Linux дистрибуция Manjaro представи с гордост своя лаптоп Manjaro Spitfire.

Лаптопът се предлага с Full HD IPS 1920 x 1080 дисплей, с процесори от седмо поколение на Intel® Core™ (i5-7200u или i7-7500u), до 32GB DDR4 RAM, видео карта Intel ® HD Graphics 610/620 и с SSD до 500GB, с възможност за поставянето на два диска.

Корпусът е алуминиев, със специално лазерно изрязано лого на Manjaro, клавиатура с подсветка, 1.0MP камера, HDMI, USB 3.0, Mini Display Port, Wi-Fi и дебелина от само 17.8mm.

За Spitfire са предоставени специални подобрения за Linux ядрото, които да осигурят по-добра работа, а на потребителите ще се предоставят изклчителни настройки за батерията, звука и процесора.

Специалната версия на Manjaro ще бъде с графичната среда XFCE, със специално изработени икони и тапети и ще има свои собствени ъпдейти, които ще идват директно от хранилищата на Manjaro.

Предварителните продажби започват тази година на 13-и октомври. Повече информация можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Yahoo вече не допуска потребители, които използват блокиране на реклами